Forbrukslån

Forbrukslån er en veldig fin ting. Lån er et produkt som selges av banker. De vil at du skal kjøpe dette produktet slik at de kan tjene penger på deg. Dette er ikke noe nytt og ikke noe overraskende. Forbrukslån er et lån som ikke krever noe sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å ta frem dine eiendeler for å vise banken hva de kan ta pant i. Dette gjør det mye enklere å ta opp lån og det går mye fortere å få lån utbetalt. Det er mange ting du bør tenke på hva vi skal ta opp et forbrukslån.

Beløp

Når du skal ta opp et lån må du tenke på flere ting. Beløpet du ønsker å låne er en av faktorene i betalingen. Du må sette deg ned å kartlegge hva du bruke penger på. Du må sette opp en kostnadsside og inntektsside. Begge disse sidene må summeres opp slik at du vet nøyaktig hvor mye penger du bruker og hvor mye du sitter hjemme etter måneden er over. Dette er viktig fordi du må vite nøyaktig hva du kan bruke hver måned på å betale ned et lån. Jeg veldig enkelt å søke på et lån og det er veldig enkelt å få lånet utbetalt når lånet først er innvilget. Det er noe helt annet og mye vanskeligere å betjene smålån. Det skal gjøres hver eneste måned og det skal gjøres til en fornuftig pris. Det er så lett å komme bakpå. Er du først litt bakpå på lånet så blir det fort mye vanskeligere å betale det ned. Kommer du bakpå blir det også mye dyrere. Da må du fort betale ekstra gebyrer. Det er fort gjort at det blir en ekstra forsinkelsesrente også. Før du vet ordet av det spise disse ekstrakostnadene opp hele budsjettet ditt.

Betalingstid

Det viktigste med hele lånet ditt er renten og betalingstiden. Det er fort gjort å glemme hvor viktig betalingstiden er. Betalingstiden avgjør hvor mye du betaler hver måned. Det er veldig lett å si at du helst skulle hatt en veldig lav rente, men så glemmer man konsekvensen av betalingstiden. Tenkt deg at du låner 500.000 kroner. Du får et tilbud om 20% rente over 10 år eller 10% over 2 år. Når du får tilbud om 20% rente over 10 år betaler du 100.000 kroner i året i renter og 50.000 kroner i året i avdrag. Totalkostnaden på lånet er 150.000 kroner i året, som tilsvarer litt over 12.000 kroner i måneden. Ser vi på eksempelet med lav rente må du her betale 50.000 kroner i året og 250.000 kroner i avdrag. Det blir 300.000 kroner per år og 25.000 kroner per måned. Vi ser her at 500.000 med lav renten kan bli dobbelt så dyrt per måned ved at betalingstiden dobler beløpet.